Наръчник по алтернативна медицина: Деца – колектив

Наръчник по алтернативна медицина: Деца

Лечебни съвети за 25 често срещани заболявания

Поради незрялата си имунна система бебетата и малките деца са податливи на най-различни често срещани заболявания. Въпреки че повечето от тях не са сериозни, болестите при децата винаги стряскат и тревожат родителите. Умението да ги разпознаваме и да избираме най-подходящото лечение е от решаващо значение както за бързото облекчаване на симптомите, така и за спокойствието на цялото семейство.
Книгата обхваща основните детски заболявания – от кожни проблеми до дихателни нарушения и шарки.
Авторите на наръчника предлагат както описание на симптомите и конвенционалната терапия, така и съвети от трите главни алтернативни течения – традиционна китайска медицина, хомеопатия и билколечение.
Благодарение на „Наръчника по алтернативна медицина: ДЕЦА“ всеки родител може да вземе информирано решение за здравето на собственото си дете.

Конвенционална медицина
Д-р Кристин Густафсон имаше частна интегративна практика в Алфарета, щата Джорджия, в която съчетаваше конвенционални и допълващи терапии. Притежаваше сертификат по холистична медицина и бе завършила Програмата по интегративна медицина в Университета на Аризона. За съжаление, тя почина през август 2012 г. Беше член на Американската асоциация по холистична медицина и Американската асоциация по интегративна медицина.
Д-р Елизабет Борд е член на Американския съвет по анестезиология и притежател на сертификати по медицина на болката, интегративна и холистична медицина. През 2014 г. получи сертификат от Института по функционална медицина. Беше близка приятелка и колега на д-р Кристин Густафсон.
Собственик и основател е на практиката „Функционална медицина – Атланта“ в Алфарета, Джорджия.

Традиционна китайска медицина
Д-р Джуолинг Рен е специалист по ТКМ с над двадесетгодишен опит, член на Американската асоциация по интегративна медицина, както и президент и основател на
Американската фондация за интегративна медицина и на Китайския институт по ТКМ с клиники в Минеаполис и Сейнт Пол, Минесота. Преди това е била завеждащ отделението по акупунктура в болницата „Ксюан“ в Пекин.

Хомеопатия
Бет Макоън е възпитаник на Северния колеж по хомеопатия със собствена практика. Член е на Дружеството на хомеопатите, автор е на многобройни книги и е консултант по здравни въпроси на различни списания, вестници и телевизионни предавания. Водила е курс по допълващи терапии на студенти в Нюкасъл, Англия.

Билколечение
Д-р Дейвид Кифър е семеен лекар с богат опит в билковата и интегративната медицина. Научноизследователските му трудове и преподавателската му дейност обхващат различни университети и конференции на национално и международно ниво. Интересите му са насочени към латиноамериканската етноботаника и основаната на доказателства билкова медицина. Д-р Кифър е сътрудник на Центъра по интегративна медицина в Университета на Аризона и клиничен асистент в Катедрата по семейна медицина в Университета на Уисконсин в Мадисън.

Автор: колектив Брой страници: 128
Категория: Енциклопедии и справочници; За дома и семейството; Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.400 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9544747473
Дата на издаване: 23.01.2017 ISBN: 9544747473