Наръчник на шпионина 2 – Сиела / Сиела Тодор Бояджиев

0
(0)

Искате да проверите дали ставате за шпионин? Трябват ви 15–20 минути, за да го направите по един занимателен начин с тест, който отчита практиките на МОСАД, ЦРУ и КГБ и ще ви даде точен отговор.

Искате да проверите потенциала си за това дали можете успешно да използвате финансови стимули, за да постигнете желана или възложена ви цел? Или как отношението ви към другия пол ще помогне или разруши шансовете ви в тази професия? Също можете да го направите с приложените тестове.

Наръчник на шпионина“ ви предлага и една уникална възможност. При интерес и известни качества бихте могли да станете съавтор за следващото издание на книгата. Как? Трябва все пак да я прочетете, за да получите отговора.

Всичко това е откъм занимателната страна на книгата. Но не това бе движещият мотив да я напиша.

Вярвам в много неща, но водеща бе увереността, че разузнавачите не излизат в пенсия и че разузнаването е достойна професия с човешко лице, с повече бъдеще отколкото минало.

Между грешките на „прехода“ една от тежките бе, че се прекъсна връзката между поколенията в системата за национална сигурност.

Младите бяха лишени от възможността да наследят опита на „старите“ и да надграждат уменията си за защита на националния интерес в променения свят. А на „старите“ бяха отнети възможността и задължението да предадем това, което знаехме, можехме и бяхме постигнали в името и в интерес на България.

Затова написах тази книга с надежда, че може да е полезна за новите ми колеги и за всички, които имат интерес в тази област.

От автора

„Който вижда в разузнаването занаят, влизайки в тази професия, ще си остане занаятчия. Който вижда изкуство, има всички шансове да стане артист!“
Юрий Дроздов

„Ако разузнаването се мери с мерките на обикновения човешки морал, то всяка разузнавателна система и работата за нея могат да се считат аморални.“
Маркус Волф

„Моралът дава общите принципи на поведение, без да отчита конкретните обстоятелства.“
Пиер Бейл

„Разузнаването е достойна професия с човешко лице. То има ярки и богати минало и бъдеще!“
Авторът

  • Корица:Мека
  • Брой страници:340
  • Общи:От български автор
  • Година:2016
  • Вид:Ръководство
  • Баркод:9789542820451
  • ISBN:9789542820451
  • Жанрове:История, Политика и политология, Шпионски
  • Размер на продукта:170/230
  • Тегло:555 g

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.