Напълно изгубили себе си – Карън Джой Фаулър

Напълно изгубили себе си

Световен бестселър
Награда PEN/FAULKNER
Финалист за MAN BOOKER

„Книга с голямо сърце…“ – Халед Хосейни

Като дете Роузмари Кук говори непрекъснато. Думите се изливат в такъв безкраен поток, че баща й често предлага: Започни от средата!
Днес Роузмари е в колеж. И почти не говори. Особено за семейството си. Особено за Лоуел и Фърн, брата и сестрата, които някога е имала.
Но и до днес Роуз започва в средата.
В средата семейството й се е стопило до трима. В средата не е нужно да разкрива голямата тайна на сестра си Фърн, която преобръща живота й и прави Кук толкова по-различно от всички нещастни семейства.
Няма да откриете тайната и в тези редове. Тя е в края на началото и в началото на края. Имайте търпение. Когато е готова, Роуз ще ви я разкрие сама. Просто се подгответе за едно хапливо и бурно, разсмиващо и разтърсващо, дълбоко лично и почти научно задълбочено пътешествие, пълно с въпроси, които дълго ще драскат ума ви.
Колкото до необикновената тайна на Фърн, вие решавате дали да я споделите с приятели. Изкушението е голямо. Не се тревожете, едно от малкото изследвания, които Роуз не цитира в книгата, е, че подобни разкрития на практика обогатяват четенето.

Карън Джой Фаулър е автор на шест романа, между които и филмираният бестселър на New York Times – „Литературният клуб Джейн Остин“, и три сборника с разкази.
Най-новата й книга – „Напълно изгубили себе си“, е сред шестте финалиста за наградата Man Booker и получи престижното отличие PEN/Faulkner за художествена литература. Още с излизането си необикновената история на Роузмари и нейната сестра Фърн се превърна в световен бестселър и бе обявена за една от най-добрите книги на годината в авторитетните класации на New York Times, State, Chicago Tribune, Library Journal и много други.

Автор: Карън Джой Фаулър Брой страници: 336
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: СофтПрес Баркод: 9786191511969
Дата на издаване: 15.01.2015 ISBN: 9786191511969