Написано на челото ми – Нафиса Хаджи

Написано на челото ми

„Лирична и нежна история за силата на семейството, традициите и невидимите емоционални нишки, които ни свързват с хората около нас.”
Халед Хосейни, авторът на „Ловецът на хвърчила” и „Хиляда сияйни слънца”

Сайра Кадер живее спокойно и щастливо в Калифорния със семейството си, пристигнало от Индия преди години. Но отношението на американската тийнейджърка към родителите й рязко се променя, след като на сватба на роднини в Карачи се натъква на дълбоко скрити тайни и лъжи. Именно те са разделили близките й в миналото по начин, напомнящ разделянето на Индия и Пакистан през 1947 г. Сайра разбира, че дядо й е участвал редом с Ганди в борбата за независимост, и решава да тръгне по пътя му. Вместо да се омъжи рано като сестра си, тя продължава да учи и става известен военен кореспондент. Един трагичен инцидент след атентатите в Ню Йорк я принуждава да направи избор между безкрайните пътувания и по-традиционното (и може би по-желано) спокойно съществуване у дома.

В този впечатляващ дебют Нафиса Хаджи умело преплита лични и обществени отношения в сложна и многопластова картина на живота на модерната жена, която прехвърля континенти, поколения и религиозни предразсъдъци.

Автор: Нафиса Хаджи Брой страници: 312
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.275 кг.
Издател: Обсидиан Баркод: 9789547692404
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789547692404