Най-сензационните убийства на всички времена – Роджър Уилкс

Най-сензационните убийства на всички времена

Действителни случаи на убийства, разкрити благодарение на науката!

От първия пръстов отпечатък, използван през 1905 г. като веществено доказателство в съдебен процес за убийство, до прилаганите напоследък “генетични отпечатъци” техниките, които използват криминалистите, са помогнали при разкриването на някои от най-ужасяващите престъпления в историята.

Роджър Уилкс е обединил в увлекателна книга разказите за над 30 случая още от 1752 г. (когато един старец е отровен от дъщеря си и за пръв път на наказателно дело са представени медицински доказателства) до наше време.

От сборника ще научите за:

Доктор Сам Шепард и повдигнатото срещу него обвинение, което се основава на кръвни проби и което е вдъхновило създаването на телевизионния сериал “Беглецът”.

Линди Чембърлейн, австралийката, която твърди, че дъщеря й е била отвлечена от диво куче динго и обвинението срещу която е изградено върху кръв и следи от ухапване.

Емил Гурбен, осъден за убийство, след като под ноктите на ръцете му са открити микроскопични следи от дамска пудра.

Едуин Буш, първият убиец във Великобритания, който през 1961 г. е заловен благодарение на портрет, съставен от уреда “Айдентикит”.

Албърт Т. Патрик, адвокат от Тексас, изправен пред съда за убийството на предприемач милионер и осъден благодарение на графологични доказателства.

Автор: Роджър Уилкс Брой страници: 576
Категория: Художествена литература; Тайни и загадки; Наука и научно-популярна литература Език: Български
Тегло: 0.490 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789545858116
Дата на издаване: 06.08.2007 ISBN: 9545858116