Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари – Грег Паласт

Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари

Грег Паласт – "най-великият разследващ репортер на нашето време" (Tribune Magazine) и легенда сред журналистите на четири континента – дава гласност на някои от най-скандалните истории от изминалото десетилетие, които лично е документирал.

Как Буш провали разследването на ФБР върху финансирането на терористични организации от Саудитска Арабия.
Как семейство Буш открадна изборите във Флорида и може ли човек все още да гласува свободно.
Как корпоративните пирати от "Енрон" мамеха, лъжеха и пробиха пътя си към енергийния монопол с мошеничества, за да фалират когато им е удобно.

Тези иконоборчески изложения – заедно с разтърсващи репортажи за далаверите на Световната банка, Международния валутен фонд, Световната търговска организация, "Уол-Март", Пат Робъртсън и други – са включени в настоящата провокативна колекция от най-възпламенителните истории на Паласт. – Тези репортажи предлагат шокиращ портрет на корумпираната власт и политика в днешната глобална икономика. Пълна с язвителното остроумие, което е превърнало Паласт във враг № 1 на магнатите и отровените от парите политици, "Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари" е задължително четиво за всеки, който вярва че демокрацията всъщност не може да се купи с пари.

Автор: Грег Паласт Брой страници: 470
Категория: Художествена литература; История и археология Език: Български
Тегло: 0.560 кг.
Издател: Дилок Баркод: 9549994287
Дата на издаване: 2004 г. ISBN: 9549994287