На живот и смърт – Майкъл Роуботъм

В популярната си поредица „ХИТ Трилър“, издателство „СофтПрес“ представя носителят на наградата „Златен кинжал“ за 2015 г. –

романът на австралийския писател Майкъл Роуботъм „На живот и смърт”.

Стивън Кинг описва книгата като „стържещ нервите трилър с душа и сърце – нещо, което така често липсва на недотам добрите криминални и съспенс романи.“ – и допълва – Не можех да спра да чета и все пак не исках историята на Оуди да свършва. Роуботъм е абсолютен майстор.”

Десет години без един ден са изминали, откакто Оуди Палмър е осъден за кражбата на седем милиона долара, по време на която умират четирима души. Десетилетие по-късно парите все още не са открити. Всеки е убеден, че Оуди знае местонахождението на милионите, всеки смята, че може да го накара да проговори. По лесния или по трудния начин. Годините, прекарани зад решетките, са истински ад, но краят им е близо – само ден остава до изтичането на присъдата.

В нощта преди освобождаването си Оуди обаче изненадващо бяга от затвора, за да изпълни едно обещание, дадено преди десет години. Сега по петите му са ФБР, единственият му приятел от затвора и шерифът, който го е заловил и прострелял по време на обира. Но Оуди не бяга, за да спаси себе си. Впуснал се е в шеметна надпревара с времето, която не може да спечели… или напротив?

На живот и смърт“ е не просто история за бягство от затвора, а спиращ дъха разказ за изтерзан мъж, който държи на думата си и изпълнява обещанията си на всяка цена и въпреки всичко.

♦ ♦ ♦

Майкъл Роуботъм е сред най-популярните автори на психотрилъри в света. Бившият разследващ журналист е превеждан на 24 езика и е двукратен носител на наградата „Нед Кели“ за криминална книга на годината.

Роден е през 1960 г. в Австралия. Февруари 1979 започва журналистически стаж във в. „Сън“ в Сидни. През 1986 г. заминава за Лондон, където работи като репортер и съредактор за различни британски вестници, включително и за The Mail on Sunday, където остава до 1993 г. Сътрудничи като „писател в сянка“ на редица известни личности в областта на изкуството, политиката, спорта и военното дело. Дванайсет от тези „автобиографии“ стават бестселър заглавия на Sunday Times. През 1996 г. се връща в Австралия и се отдава изцяло на писане. Част от ръкописа на дебютния му роман The Suspect става предмет на ожесточен търг на Лондонския книжен панаир през 2002 г. Книгата е преведена на 22 езика и продава повече от 1 млн. копия по целия свят.

Живее в Сидни със съпругата и трите си дъщери.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:432
  • Година:2015
  • Националност:Австралийска
  • Вид:Роман
  • Баркод:9786191512492
  • ISBN:9786191512492
  • Каталожен номер:SoftPres
  • Жанрове:Криминални, Съвременни, Трилъри
  • Тегло:1 kg