На половината път до върха – Мариана Каплан

На половината път до върха

Мариана Каплан е консултант по трансперсонална психология, преподава в Калифорнийския институт за интегрални изследвания, води семинари в района на Сан Франциско и пише книги. Образованието си е получила в Университета на Мичиган (бакалавърска степен по културна антропология), Калифорнийския институт за интегрални изследвания (магистърска степен по психология) и университета "Юниън" (докторска степен по съвременна духовност). Самата тя казва, че е научила много повече от годините на изучаване и практикуване на големите световни мистични традиции, както и при пътешествията си в Индия, Централна и Южна Америка и Европа. Например при индианците брибри в Коста Рика тя преминава един “курс по антропология за напреднали”, който променя всичките й представи от университета, а Йоги Рамсураткумар от Южна Индия й “преподава уроци, които струват повече и от 10 000 докторски дисертации по религиознание”. Много години тя живее и практикува в малка духовна общност в пустините на Аризона под ръководството на нейния учител Лий Лозоуик.

Единствената й страст е “любовта към Истината и преобразяването”. Повече подробности за нея на сайта й www.realspirituality.com.
Написала е шест книги, сред които Пътят на провала: Да печелиш като губиш (The Way of Failure: Winning Through Losing (Hohm Press, 2001), и Нужен ли ви е гуру? Ново разбиране на отношенията учител-ученик в ерата на фалшивите пророци (Do You Need a Guru? New Understanding the Student-Teacher Relationship in an Era of False Prophets (Thorsons, 2002). Най-успешната й книга досега е На половината път до върха (Halfway Up the Mountain: The Error of Premature Claims to Enlightenment (Hohm Press, 1999), преведена на френски, испански, немски, нидерландски, чешки, руски (силно съкратено издание с много неточности в превода) и български.

Автор: Мариана Каплан Брой страници: 576
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.700 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9543210500
Дата на издаване: 12.08.2004 ISBN: 9543210500