На 1 клик разстояние – Александър Ненов

Книгата "На 1 клик разстояние" на Александър Ненов е безценна за всеки, който иска да навлезе в дебрите на онлайн бизнеса.

В интернет има място за всеки. Той ви дава свободата да минете отвъд – без ограничения в търговската и рекламната площ, работното време и бизнес моделите. Можете да създадете не само собствен бизнес, а дори собствена бизнес ниша, в която да сте лидер. Мястото в интернет не е ограничено и там няма привилегии – ако си добър, успяваш, ако си посредствен – губиш. Най-ценното е, че интернет дава възможност на човек с мечта, силна мотивация, желание и инвестиция от 100–200 лв., да се конкурира и дори да задмине корпорация, инвестирала милиони в своите проекти.

Въпросът е – стиска ли ви? Ако да, тази книга ще ви посочи всичко, от което имате нужда, за да започнете още днес бизнес в онлайн пространството.

"На 1 клик разстояние" ще ви разкаже:

Как се прави сайт с ентусиазъм и без бюджет?

Най-ценното е, че интернет дава възможност на човек с мечта, силна мотивация, желание и малко "джобни", да се конкурира и дори да задмине корпорация инвестирала милиони в своите проекти. Това не е изключение! Това е начинът, по който са се случили 90% от сайтове, които ползвате в момента!

Как да се комуникира с програмисти?

Говори се, че програмистите са хора, като всички нас. Въпреки това, с тях понякога комуникацията е повече от трудна и неясна. Знам това поради факта, че програмирам още от 6-ти клас и неведнъж съм работил като програмист… само около 10 години. Като начало да започнем с това, че ако вие броите от 1 до 10, програмистите броят от 0 до n+1. Оттук започва всичко.

Как (не) се продава реклама онлайн?

Вие имате сайт, рекламна площ, импресии, потребители, но това не означава, че рекламодателите ще купят вашата реклама, просто защото тя се продава. Защо ли? Питах се това всеки един ден, в продължение на 7 години, докато най-големите рекламодатели в страната ми отказваха упорито да купят реклама от мен, независимо от цената и намаленията.

Какво е качествен трафик и нужен ли ни е той?

Трафикът в интернет малко прилича на трафика на наркотици – от него се изкарват добри и лесни пари, няма официално написани правила, а и на моменти се стига и до нарушаване на правила и закони. Може да имате най-прекрасната идея, невероятен дизайн, професионално програмиран и оптимизиран уеб сайт – нямате ли трафик към него, няма как да реализирате нито един бизнес модел. Поне до момента не е измислен бизнес модел базиран на нулева посещаемост.

Съвети, полезни и за начинаещи, и за напреднали. Ако искате да създадете нов сайт или да разработите по-добре сегашния – тази книга е задължителна за вас. Най-ценното в нея са личните истории, съветите от преживения опит, реалните примери от интернет общността в България. Винаги е полезно да се поучите от чуждия опит, вместо да поваляте сами стените пред вас…

Стоян Тошев, главен редактор на Hicomm.bg

Причината да напиша тази книга е, че дълги години приятели, познати и непознати търсиха решения от мен за своите идеи, целящи бърза печалба чрез интернет. Новините и филмите за интернет милиардерите допълнително разпалват пожара на онлайн креативността и взех решение, че вместо да отговарям на всеки поотделно, би било добре да опиша всичко, което трябва да знаете, когато се захващате с интернет бизнес, в една книга. Тази книга не е за програмисти, дизайнери или интернет специалисти. Тя е за хората, които имат желание да печелят от интернет, но не знаят как става това, имат идея, но не знаят как да я реализират, мислят мащабно, но не вярват, че могат да направят първата крачка. За хора, които от консуматори на уеб, искат да се превърнат в създатели.

Александър Ненов

Автор Александър Ненов
Издателство Изток-Запад
ISBN 978-619-142-040-4
Година на издаване 2012
Страници 224