Музиката край леглото ми – Кюршат Башар"Музиката край леглото ми", претърпял две преиздания в родината на автора, е болезнена изповед на главната героиня, чиято драматична история пресъздава перипетиите на една невъзможна, неосъществима любов, белязана от реалните събития през 60-те години в Турция, от един военен преврат, свалил от власт правителството на Аднан Мендерес и осъдил на смърт немалко министри.
Такъв е и любимият на главната героиня – съпруга на дипломат, от чието име Кюршат Башар води своя разказ. Анкара, Истанбул, Лондон, Париж, Венеция са градовете убежища за откраднатите и грижливо кътани мигове на мимолетното щастие.

" Понякога си мислим, че сме в някаква фантазия, а всъщност изживяваното от нас е реалност. Понякога, възприемайки всичко като реалност, не осъзнаваме, че виждаме една фантазия. Описаното в тази книга е реалност. И същевременно е лъжа. Защото е написано от мен…"

Кюршат Башар (роден 1963 г.) е телевизионен водещ в ТРТ, Канал 6 и Канал-тюрк (където до днес се излъчва негова авторска програма), журналист и колумнист. Навлиза в писателското поприще през 80-те години. Дебютният му сборник с разкази е отбелязан с престижната турска литературна награда "Халдун Танер", а последвалите четири романа и две публицистични книги го правят още по-популярен в цяла Турция.
Автор Кюршат Башар
Издателство Колибри
ISBN 9789545296505
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 352