Мрак по пладне – Хроники на Гарваните – книга втора – Джеймс Баркли"Написаното от Баркли е силно, динамично и наситено с превъзходно чувство за хумор. Още по-хубаво е, че той твори романи, които ви се иска да препрочитате отново и отново."
Дейвид Гемел
ПОБЕДИХА ЛИ ГАРВАНИТЕ?
Извършено е заклинание, което би могло да донесе края на света, и едно прастаро зло е прогонено завинаги. Но сега Балея, все още в разгара на войната, трябва да понесе и последствията от заклинанието.
То е създало разкъсване в небето – проход към измерението на драконите. Сраженията обхващат все повече земи и легендарният наемнически отряд на Гарваните трябва да се сражава с нахлулите в родината им западняшки пълчища и да надделее над предателството на онези, от които очаква дружеска подкрепа. Провалят ли се Гарваните, крилете на безброй дракони ще възвестят гибелта на Балея…
"Превъзходното фентъзи е рядкост. Превъзходното героично фентъзи е още по-голяма рядкост. Да откриеш нов автор, които наистина пише превъзходно героично фентъзи, може би означава да намериш най-рядката скъпоценност. Джеймс Баркли е тъкмо такава находка."
Автор Джеймс Баркли
Издателство Бард
ISBN 9545858161
Година на издаване 2007
Страници 480