Моята своенравна вещица прави Момичешки оркестър (Дневниците на Котарака Мърморан) – Моята своенравна вещица прави Момичешки оркестър (Дневниците на Котарака Мърморан) Детска литература / Колибри Хайауин Орам

Котаракът Мърморан е висококвалифициран асистент на НАЙ-СВОЕНРАВНАТА ВЕЩИЦА във вещерското царство. Той прави всичко по силите си да я превърне в най-закръглената и ужасяващо отвартителна вещица, която би могла да стане, но уви… усилията му винаги се провалят.

Запознайте се с Хаги Аги. Тя предпочита да бъде обикновено малко момиче вместо да трябва да вари жаби и да плаши деца.

Горкият Мърморан е постоянно нащрек, защото упорството на Хаги поставя на изпитание умението му да стои настрана от полезрението на Вещерския съвет.

Нищо чудно, че използва всяка свободна минута да записва всичко в своите дневници. Това е единственият начин да не изкука съвсем! Сега имате невероятната възможност да надникнете в записките му и да видите от първа ръка на какви ужасни изпитания го поставя Хаги.

Ще попитате какво пък толкова може да измисли една малка вещица. Е, научете сами…


Туй то. Тебе питам. Дали Хаги Аги не се е разболяла от звездна треска. КАЖИ МИ?

Тя прави МОМИЧЕШКИ ОРКЕСТЪР, а аз трябва да вляза в него, макар да е ясно като месечина по време на пълнолуние,
че НЕ СЪМ МОМИЧЕ
.

Хаги иска слава. Иска да блести на музикалната сцена. И съвсем сигурно не иска да бъде вещица.

Преводът е дело на Мария Донева.

♦ ♦ ♦

Хайауин Орам е автор на книги за деца, поет, сценарист, както и илюстратор. Преди да се посвети изцяло на писането, тя е работила като копирайтър. До днес Орам има около 94 публикувани книги за деца, включващи поезия, пиеси, романи и сборници с разкази. Първият ѝ роман за деца излиза през 2008 година.
Книгите ѝ се разпространяват във Великобритания, Америка, Китай, Корея, Япония, Гърция, Каталония, Португалия, Русия, Словения и Словакия. За работата си Хайауин Орам е награждавана многократно.

Сара Уорбъртън е художник-илюстратор. Работи с различни издателства и автори. Живее в Бристол със съпруга си и двете си малки деца.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:104
  • Вид:Приказки и басни
  • Баркод:9786191503483
  • ISBN:9786191503483
  • Жанрове:Фентъзи
  • Жанрове:Приказки и басни
  • Препоръчана възраст:6-8 години
  • Тегло:1 kg