Моето време. Животът от кандилото до компютъра – Дечко Лечев

Моето време. Животът от кандилото до компютъра

нигата „Животът от кандилото до компютъра" е единствената му до сега историко-публицистична книга. Тя е илюстрация на неговата наблюдателност и преценка на историк по протичащите в България обществени процеси през последните 50-60 години. Написана е на жив и разбираем език, което я прави достъпна за широк кръг читатели.

Дечко Лечев е завършил история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Доктор по философия, старши научен сътрудник по история. Повече от 22 години (до 2007 г.) е директор на Регионалния исторически музей – Шумен. Успоредно с административните си ангажименти се занимава и с изследователска работа.
Автор е на монографиите „Дарителството през Възраждането", „Златна книга на дарителството в Шуменския край", „Лекарят на людските страдания (д-р Никола Блъсков)", „Шумлян, град великий под Балкана" и „Легенди от „люлката" на България". За книгата „Шумлян.." през 2004 г. му е присъдена „Награда на Шумен" за научни изследвания. Написва учебник за студенти по музейно дело. Автор е на няколко десетки статии в научни издания.
Съставител и редактор е на книгите „Съприкосновения с личности на духа и перото" от Диньо Божков, „Басни за деца и родители" от Н. Блъсков, „Животоописание" от д-р Стефан Смядовски и „Предизвикани спомени" от Веселин Смядовски.

Автор: Дечко Лечев Език: Български
Категория: Публицистика и журналистика Тегло: 0.330 кг.
Баркод: 9789545797729
Издател: Славена ISBN: 9789545797729
Брой страници: 272