Модерни оръжия:Пистолети, автомати, снайпери и картечници – Мартин Дугърти

Модерни оръжия:Пистолети, автомати, снайпери и картечници

С богатата си информация и нагледност поредицата „Модерни оръжия“ ще ви запознае със съвременните оръжейни системи – от атакуващи атомни подводници, през ракетна артилерия, до бомбардировачи с голям обхват на действие, хеликоптери за атака, бронирани бойни машини, автомати, снайпери и други леки стрелкови оръжия. Смъртоносно ефективни и поразяващи, днешните оръжия за водене на война са изключително прецизни и с особени характеристики, за да отговорят на потребностите на всяка една конкретна ситуация.
-Третата книга от поредицата разглежда най-различни малки оръжия пистолети, съвременни пехотни пушки, булпъп и конвенционални автомати, снайпери, едрокалибрени пушки, леки картечници и др. Читателят може от пръв поглед да види предимствата на едните оръжия спрямо другите.
-Колоритни цветни диаграми сравняват данните за оръжията като калибър, вместимост на пълнителя, скорострелност, ефективна далекобойност, тегло и плътност на огъня.
-Голяма част от оръжейните системи са използвани във военни конфликти като войната в Залива, войната в Ирак, Афганистан и Близкия Изток.

Поредица "Модерни оръжия"

Автор: Мартин Дугърти Брой страници: 48
Категория: Енциклопедии и справочници; Военно дело Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Atea Books Баркод: 9789548999816
Дата на издаване: 2014 г. ISBN: 9789548999816