Модерната мисъл : Интелектуалната история на ХХ век, кн.2 – Питър Уотсън

Модерната мисъл : Интелектуалната история на ХХ век, кн.2

"Това е живо, аргументирано и създадено със замах четиво. Уотсън повежда читателя на обиколка из полетата на интелекта, науката и изкуството – където има познати и не дотам познати неща от предходното столетие. Независимо дали ще бъде четена последователно, ще се използва за конкретна тема или пък като източник за позоваване, "Модерната мисъл" е впечатляващ и амбициозен проект във всичките си функции. "
Брус Малиш – Професор по история, Технологичен институт, Масачузетс

"Енциклопедично изследване върху мислителите и дейците, отговорни за бляскавите промени през този век; описание на рамките, в които протичат тези промени и информация за това какво представляват новите идеи и какво е влиянието, което оказват помежду си. Това е книга с невероятен обхват и човек не може да не оцени много високо умението на Уотсън да пресъздава огромното количество исторически събития, придвижвайки се балансирано между тях, без да пропуска интересни и вълнуващи факти.
Уотсън е добър в обясняването на сложни идеи и дори още по-добър в краткото скициране на личностите и свързаните с тях забавни моменти… Едно забележително постижение, изключително достъпно за читателя, погльщащо и стимулиращо."
А. К. Грейлинг – Literary Review, London

"Задълбочено и впечатляващо, особено по отношение на умелото лавиране между изкуства и науки… Това е енциклопедична творба от висока класа. Необикновено задълбочено разбиране за артистичното и научното."
Робърт Гилда, професор по Модерна история, Мертън Колидж, Оксфорд

Автор: Питър Уотсън Брой страници: 574
Категория: Енциклопедии и справочници; Философия, психология, езотерика и духовни учения; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 0.820 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 9547710958
Дата на издаване: 2004 г. ISBN: 9547710958