Младите години на медицинския брат Паровозов – Алексей Моторов

Младите години на медицинския брат Паровозов

Алексей Моторов е лекар, писател, автор на блестящ разказ за работата в реанимацията на една от големите болници в руската столица Москва.

Първата негова книга „Младите години на медицинския брат Паровозов", издадена през 2012 година, се радва на огромен читателски интерес. Авторът увлекателно разказва за своята младост, преминала през 80-те години на 20 век, а заедно с това и за един период от време, пълен с интересни, на моменти анекдотични епизоди, трудности, проблеми, забавни истории и ред съветски нелепости, трагични и щастливи моменти.

Алексей Моторов е роден на 14 юли 1963 г. в Москва. Завършил е Първи медицински институт „И.Сеченов", работил е като санитар, медицински брат, лекар, сътрудник във фармацевтична компания.

Дебютната книга на неговите белетризи-рани спомени от медицинската практика „Младите години на медицинския брат Паровозов", излязла в авторитетното руско издателство CORPUS, скоро след появата си е призната за Книга на месеца на веригата книжарници „Москва". Тя печели и читателския приз на литературната награда „НОС" на Фонда на Михаил Прохоров. През пролетта на 2013 г. книгата „Младите години на медицинския брат Паровозов" е включена в лонглистата за наградата „Большая книга".

През 2014 г. в Москва излезе от печат втората книга на Алексей Моторов – „Престъплението на доктор Паровозов".

Автор: Алексей Моторов Брой страници: 392
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.560 кг.
Издател: Распер Баркод: 9789543372287
Дата на издаване: 2015 г. ISBN: 9789543372287