Мисия Уроборос – Реймънд Хури

Мисия Уроборос

Реймънд Хури е едно от най-новите явления в литературния свят. Още първият му роман "Последният тамплиер" стана бестселър и достигна милионни тиражи. Втората му книга "Мисия Уроборос", излязла съвсем наскоро, също зае с излизането си първите места на световните класации!

МИСИЯ УРОБОРОС

Арабският халифат, Х век – един от учениците на прословутия Авицена открива древна рецепта на дълголетието, чийто символ е уроборосът – змия, захапала собствената си опашка.

Лисабон, 1705 г. – Себастиан, йезуитски монах, посветен в тайната, разбира, че рецептата, донесена от от тамплиерите в Европа, не е пълна. И тръгва по следите на изгубените страници, следван по петите от Раймондо Ди Сангро, неаполитански принц и алхимик, който е убеден, че Себастиан използва загадъчния елексир.

Багдад, 2003 г. – американски войници откриват супермодерна лаборатория, в която италиански доктор, вманиачен от идеята за урубороса, е умъртвил стотици хора, докато е правил експерименти с тях.

Бейрут, 2006 г. – Евелин Бишоп, американска археоложка, се среща с иракски търговец на антики, който и предлага древен ръкопис, но е отвлечена от наемни убийци, a търговецът се спасява по чудо. Намесва се американското посолство – Джим Корбен, агент от ЦРУ, се заема със случая. На следващия ден в Бейрут пристига Бил Къркуд – експерт към ООН и човек с неограничени възможности. Официалният му мотив е съдбата на Евелин Бишоп. Неофициалният – тайнственият ръкопис…

Автор: Реймънд Хури Брой страници: 352
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Емас Баркод: 9789543571376
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789543571376