Междусъния (Сенките на Атлантида 1) – Научна фантастика, фентъзи и хорър / Весела Люцканова Димана Атанасова

0
(0)

Сънувам…странни неща, Меро… Сънища, от които не мога да избягам…

"Междусъния" е първата книга от трилогията "Сенките на Атлантида".

В зората на времето древните атланти, ужасени от силата на Туаой, Огненият камък, го запечатали в саркофаг от кристал. Заключен бил и защитен от заклинания, но излъчвал, казват, странни пулсации, които превръщали и най-силната воля в роб на безгласната му песен… А саркофагът още е там и търпеливо брои вековете до появата на древна кръв, която да отключи древната му мощ…

В задрямало крайбрежно градче, млада жена е измъчвана от особени чужди сънища. Изпълнен с трудности и лишения, животът ѝ е изковал несломим характер, но нищо не я подготвило за водовъртежа от зловещи събития, в който попада. Екзотичен мрачен свят от древността я завлича в хаос от интриги. Въртоп от събития и нишки я води към път с неясна цел и край, любов без бъдеще и древна мисия. Нейната защита и прокоба е умението ѝ да бяга през сенките на чуждите съзнания насън.

Заглавието на романа има отношение с цялата поредица – историята се развива в едно особено измерение, на границата на реалността и няколко стъпки отвъд нея – там, където сън и действителност се сблъскват, за да създадат свят на кошмари и мечти, на реализъм и фантазия.

♦ ♦ ♦

Димана Атанасова е родена на 12 декември 1994 г. в София. Завършила Първа английска езикова гимназия, през 2013 г. записва специалност Психология в Глазгоуския университет. Печели второ място на национален литературен конкурс "Най-добър разказ 2012". Започва да пише от 15-годишна. "Междусъния" е дебютният ѝ роман и първа книга от трилогията "Сенките на Атлантида".

  • Корица:Мека
  • Брой страници:288
  • Общи:От български автор
  • ISBN:9789543111305
  • Жанрове:Фентъзи
  • Тегло:1 kg

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.