Мемоарите на една кучка – Франческа Петрицо

Мемоарите на една кучка

Истината според Елена от Троя.

"Кучка. Така ме наричат всички. Кучка. Казват го зад гърба ми. Но все пак ги чувам. Казвам се Елена и съм родена в Спарта, но стигнах далеч заради любовта. Казваха, че съм най-красивата жена в света. Вече се пишат истории за това колко малко съм спечелила, а колко много съм загубила. Лъжи. Те не бяха там все пак. Но аз бях."

Трогателна, приковаваща, поетична, книгата ще ви държи в напрежение и ще ви разтърси из основи. Хубавата Елена от Троя заявява своята истина, разказана с развълнуван лирично-музикален език. Тук нейната човешка съдба напуска сиянието на древните митове и нахлува по страниците на романа с устрема на живата героиня – архетип на онези жени, дръзнали през хилядолетията да противопоставят основанията на сърцето на съображенията за власт и материален интерес. Жертва на собствената си красота и волята на властния си баща, тя се бори за истинската любов. Но съдбата ѝ отрежда друга роля и я заклеймява като "кучка".

Авторката Франческа Петрицо е родена в Емполи (Италия) на 17 май 1990 г. След като завършва класически лицей, се записва в Историческия факултет във Флоренция, но е приета и в Оксхордския университет, който посещава от есента на 2010 г. Обича киното, музиката, четенето и има много приятели.

Автор: Франческа Петрицо Брой страници: 232
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.299 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542812449
Дата на издаване: 28.01.2013 ISBN: 9789542812449