Меденосладка енциклопедия 4: Влечугите и земноводните (Мечо Пух) – Детска литература / Егмонт-България Колектив

Здравей! Хайде да търсим влечуги и земноводни!

Ела с нас и ще срещнеш всякакви влечуги и земноводни! Опасни и безобидни, миниатюрни и огромни, покрити с люспи или слизеста кожа. Всички те са студенокръвни, но докато земноводните се размножават във вода и предпочитат да живеят в близост до нея, влечугите си прекарват чудесно и на сушата. Някои от тези удивителни същества притежават невероятни способности! Сред тях има такива, които сменят цвета си, ходят с главата надолу или са прочути дълголетници!

Ще пребродим блата, реки, дъждовни гори и пустини, за да се срещнем с най-интересните сред тях. Тръгвай с нас!

Някои от тях са с дълги опашки, издължени муцуни или твърди черупки. Други могат да променят цвета си, да ходят с главата надолу или са прочути дълголетници. Трети са без опашки, но пък са отлични плувци и скачачи. Но всички те са студенокръвни създания, покрити с люспи или слизеста кожа. Да, точно така – става въпрос за влечугите и земноводните.

Красиво илюстрованата книга на „Дисни Любознание“ е с твърди корици и от 40 страници. Тя разглежда голямото разнообразие от влечуги и земноводни, живеещи в Голямата гора и извън нея – опасни и безобидни, миниатюрни и огромни, покрити с люспи или слизеста кожа. Мечо Пух и приятелите му ще подканят децата да пребродят блата, реки, дъждовни гори и пустини, за да се срещнат с най-любопитните екземпляри от студенокръвните четирикраки. Малчуганите ще научат, че, докато земноводните предпочитат да живеят в близост до вода, влечугите си прекарват чудесно и на сушата. Малките читатели ще се забавляват с часове и ще научат много нови и интересни неща за животните с помощта на любимите си герои. Пух ще изследва заедно с тях света на влечугите и земноводните, Тигъра, Ру и Кенга ще им представят невероятни и изумителни факти, а Прасчо ще изпита новите им знания в разноцветните занимателни страници. Не може да пропуснем да споменем и чудесните фотографии, които се откриват на всяка страница от книгата, и спомагат за бързото и лесното възприемане на информацията.

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:40
  • Вид:Енциклопедия
  • Баркод:9789542708438
  • ISBN:9789542708438
  • Каталожен номер:95533
  • Жанрове:Енциклопедии
  • Препоръчана възраст:до 5 години, 6-8 години