Меч в бурята: кн.1 Риганте – Дейвид Гемел

Меч в бурята: кн.1 Риганте

Свирепи и горди, хората от племето риганте живеят сред гористите склонове на своите планини, прекланят се пред боговете на въздуха и водата и духовете на земята. Сред тях израства воин, белязан от съдбата. Роден в бурята, която погубва неговия баща, той носи името Конавар и разказите за неговата храброст плъзват като горски пожар..

Сидите – същества на стара като самото време магия, не пренебрегват младия боец и тяхната зловеща сянка пада върху живота му. А армия от безмилостни нашественици ще прекоси скоро морето и ще заличи завинаги обичаите и духа на риганте. Решен да защити своя народ, Конавар отива пръв при враговете. И по време на пътешествията си получава в дар меч, който е могъщ и смъртоносен като сидите, сътворили това оръжие. Така получава ново име, което всява страх в сърцата и на приятели, и на врагове..

Име, предвещаващо величава и горчива участ.

Демонския меч

"Меч в бурята" е разтърсващ роман за честта и позора, за лесните грешки и страшните последствия от тях, за падението, възмездието и разкаянието. Гемел създава мрачни и жестоки светове, където опасности дебнат на всяка крачка и герои, и злодеи, които често са неразличими един от друг." – Фентъзи Бук Ривю

Автор: Дейвид Гемел Брой страници: 400
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.700 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546556592
Дата на издаване: 08.02.2016 ISBN: 9789546556592