МАТРËШКА. Работна тетрадка по руски език за 5. клас – Антония Радкова

0
(0)

МАТРËШКА. Работна тетрадка по руски език за 5. клас

Работната тетрадка МАТРЁШКА допълва уроците в учебника и е неразделна част от учебния комплект. Упражненията и задачите в нея осигуряват затвърдяване на целевата лексика и граматичния материал, развиване на уменията четене и писане.
Всеки урок съдържа следните рубрики: Учим слова, Учим грамматику, Читаем, Пишем.
Както в учебника, така и в тетрадката всеки от четирите раздела завършва с обобщителен урок Проверяем себя. В работната тетрадка са разработени упражнения за проверка на лексиката и граматиката, които са продължение на задачите от учебника. В таблица Мои результаты учениците вписват точките си след изпълнение на задачите. Така се осъществява както оценяване, така и самооценяване. Предвидена е и вербална самооценка на уменията, заложени като цели във всеки урок. Всеки обобщителен урок завършва с рубриката Для тех, кто любит читать, която съдържа тематично обвързани кратки текстове, написани специално за учебния комплект от автора О. Чубарова.
Упражненията в тетрадката се изпълняват в час или като домашна работа. Лексиката се затвърдява с много зрителни опори, попълване на пропуснати думи, попълване на кръстословици, заучаване на думите в словосъчетания. Граматичните упражнения са придружени от ясни образци и опорни думи. За да улеснят учениците при самостоятелната работа, авторите са представили граматичните теми от всеки урок и на български език.
В края на тетрадката за всеки раздел е предвидена по една страница портфолио, които учениците попълват и оформят.

Автор: Антония Радкова Категория: 5-ти клас; Учебни тетрадки; Руски език
Издател: Просвета
Брой страници: 84 Език: Български
Тегло: 0.225 кг. Баркод: 9789540132402
ISBN: 9789540132402

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.