Маркетингово управление на конкурентоспособността на туристическа дестинация – Стоян Маринов

Маркетингово управление на конкурентоспособността на туристическа дестинация

Уважаеми читателю,
Благодаря ти, че държиш книгата в ръцете си. Ако вече си я прочел, знаеш отговорите, които съдържа. Ако не си, прочитайки я, ще пожертваш ценното си лично време, за да научиш:
• Какъв е смисълът на понятието "туристическа дестинация";
• Какво е конкурентоспособност на туристическата дестинация;
• Как се управлява маркетингово конкурентоспособността на туристическата дестинация;
• Кои са заплахите и възможностите на макросредата, на пазарната и на конкурентната среда на България като туристическа дестинация;
• Къде е по конкурентоспособност туристическа дестинация България в сравнение с основните и конкуренти Гърция, Румъния, Турция и Хърватия;
• Какво би трябвало да бъде маркетинговото управление за повишаване на конкурентоспособността на България като туристическа дестинация.

Стоян Маринов е завършил специалност икономика и организация на туризма във ВИНС "Д. Благоев" – Варна. Работил е като екскурзовод в ТК "Златни пясъци", управител на спортно-анимационен център и началник на планов отдел в ТК "Слънчев бряг". През 1994 г. е икономически, а в периода 1995-1997 г. е изпълнителен директор на "Слънчев бряг" ЕАД. От 2000 г. е изпълнителен директор на "Турекспо-Варна" АД и член на УС на Варненската туристическа камара. От 1992 г. е преподавател към катедра "Икономика и организация на туризма" при Икономическия университет – Варна.

Автор: Стоян Маринов Категория: Икономика и мениджмънт; Висше образование
Издател: Славена
Брой страници: 318 Език: Български
Тегло: 0.500 кг. Баркод: 9789545795251
ISBN: 9789545795251