Маркетингови аспекти на емоционалното пазаруване – Надежда Димова

Маркетингови аспекти на емоционалното пазаруване

От десетилетия големите компании следват концепцията за емоционален маркетинг. Въпросите, свързани с емоционалното срещу рационалното пазаруване, все по-често стоят за разрешаване от меркетолозите, които искат да предизвикат това поведение. Много от тях са вече наясно, че не може просто да се противопоставя емоционалното срещу рационалното поведение, или да се възприема, че емоциите са пагубни за рационалното поведение на потребителите. Емоциите са сложно преплетени с рационалното поведение. Те са като гориво в двигателя на процеса за вземане на решение за покупка.
Това издание е предназначено за учени, изследователи, практици, студенти, интересуващи се от емоционалните въздействия върху поведението на индивидуалните потребители.

Надежда Димова е доктор по икономика и преподавател в Нов Български Университет. Води курсовете по "Маркетинг", "Основи на маркетинга", "Маркетингови проучвания и анализи", "Икономика на търговията", "Управление на продажбите", "Дистрибуционна политика". Член е на Българската асоциация по маркетинг

Автор: Надежда Димова Брой страници: 279
Категория: Икономика и мениджмънт; Висше образование Език: Български
Тегло: 0.400 кг.
Издател: Нов български университет Баркод: 9789545357633
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 9789545357633