Мария Магдалина: тайната богиня на християнството – Лин Пикнет

Мария Магдалина: тайната богиня на християнството

Лин Пикнет – по следите на една историческа конспирация

Разбива на пух и прах всички досегашни теории.
Предлага нови хипотези относно произхода и историята на Исус, Йоан Кръстител и Мария Магдалина.
Дава отговорите на много въпроси:
Кой е бил истинският Месия? Чия любима или съпруга е била Мария Магдалина? Защо е отрязана главата на Йоан Кръстител? Какво всъщност е Граалът и каква сила е притежавал? И може ли истината за случилото се преди 2000 години да бъде изяснена напълно…?
Подтикната от мрачни разкрития през 90-те години на ХХ век за злощастната съдба на магдалинините перачки в Ирландия, Шотландия и САЩ, Лин Пикнет решава да проследи истинската история на Магдалина. Като задълбочен и находчив исторически детектив тя се връща към древен Египет и загадъчната Савска царица. Изследва езически текстове, гностическите книги и Библията, за да открие странни противоречия в евангелията. В своите търсения попада на оставени следи като тайнствени предмети, чието местонахождение е известно, но по незнайни причини и до днес са неизследвани.
Лин Пикнет е авторката, която първа открива тайната символика в творбите на Леонардо. Тя доказва, че образът и значението на Мария Магдалина умишлено са изопачавани от християнската църква.
Пикнет е писател, изследовател и лектор по въпросите на окултизма и история на религиите.

Автор: Лин Пикнет Брой страници: 296
Категория: Художествена литература; Тайни и загадки Език: Български
Тегло: 0.320 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 954771130
Дата на издаване: 2006 г. ISBN: 954771130