Малкото е новото голямо – Сет Годин

Малкото е новото голямо

От автора на бестселърите “Маркетингът на позволението”, “Дълбоките води”, “Лилавата крава”

Предупреждението на автора:
“Не четете тази книга наведнъж. Написването й ми отне осем години и ако седнете да я прочетете наведнъж, ще ви заболи главата.

Бас държа, че не ви е нужна още една тежка и сериозна книга. Tрябва ви леко побутване, или може би стряскаща плесница. Ако сте като повечето хора, които четaт моят блог или посещават лекциите и презентациите ми, вие търсите искрата, която да възпламени енергията ви и да ви накара да започнете това, което вече сте осъзнали, че ще доведе до резултат.

Предлагам ви следната сделка: прочетете няколко страници. Намерете това, което ви трябва. Направете копия за колегите си. Правете това през няколко дни. После дайте тази книга на децата си, които не са толкова задръстени, колкото нас и могат наистина да възприемат.

Ако търсите една малка идея, която може да промени всичко, мисля, че ще я намерите. Забавлявайте се.”

Освен книги, превръщащи се в бестселъри, Сет Годин, един от най-влиятелните бизнес мислители днес, ежедневно разпространява гениални идеи в един от най-популярните блогове в света.

Тази книга е сборник на най-добрите му блог постове, статии и електронни книги. Буквално на всяка страница Сет Годин предлага идеи и истории, които могат да променят начина ви на работа, избора ви на покупки и въобще гледната ви точка за света.

Всяка страница прилича на куриозна снимка на чудовищно оригиналния мозък на автора. Основните теми тук са:
Малкото е новото голямо, защото от предимство, голямото се превърна в тежест.
Автентичните истории се разпространяват и имат дълъг живот, а лъжите се изобличават много по-бързо от преди.

Способността да се променяме бързо е единствения най-важен актив за всеки човек или организация.
Арета е права: Уважението е пътя към успеха.

Вече е много по-лесно да бъдете отличителни. Нямате извинение да понасяте посредствеността.
Сет Годин е автор на бестселъри, добили световна популярност: Маркетингът на позволението, Лилавата крава, Дълбоките води и др. Той е основател на Squidoo.

Освен автор на бестселъри, Сет Годин е предприемач и катализатор на промени. Книгите му наистина променят начина по който възприемате маркетинга, промяната и бизнеса. Маркетингът на позволението цяла година е сред Top 100 на Amazon.com, както и на класацията на New York Times; обявен е за най-добрата бизнес книга от Fortune.

Сет е основател на Yoyodyne, водеща компания за интерактивен директен маркетинг, купена от Yahoo! Business Week го нарича “абсолютният предприемач на Информационния век”.

Автор: Сет Годин Брой страници: 384
Категория: Икономика и мениджмънт; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547831193
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789547831193