Магьосникът – Джеймс Байрон ХъгинсМайкъл Торн е бивш детектив. Дните, в които е трябвало да излага живота си на опасност, са свършили.
Но…
Животът му на млад пенсионер като че ли няма да е такъв, какъвто е очаквал!
Неговият нов дом е в провинциалната Нова Англия, но около него витаят странни истории. За необикновената съдба на обитателите, например. Но това са само слухове. Нали така!
Внезапно Торн открива в мазето скелет, окован в сребърни белезници, който изчезва бързо. И то по най-невероятен начин.
Майкъл Торн се изправя пред древна загадка, която заплашва дома му и цялото селище…
" Горещо препоръчваме на почитателите на Стивън Кинг!…"
"Ню Йорк Таймс"
Житейската история на Джеймс Байрон Хъгинс, дългогодишен писател и автор на бестселъри, прилича повече на роман, отколкото на автобиография. След като работи известно време във вестник, за да помага на преследваните християни в Източна Европа, той се мести в Тексас и работи с членове на нелегалните християнски движения зад Желязната завеса. В Тексас той участва в създаването на организация за таен обмен на информация със страните в този регион. През 1987 г. заминава за Румъния, където подпомага християните, репресирани от режима на Чаушеску и е в основата на нелегално движение против този режим.
След времето, прекарано в Румъния, Хъгинс се връща в САЩ, където отново се захваща с журналистика. Пак работи в малък вестник и печели няколко награди като репортер. По-късно започва работа в безплатно християнско списание, а след това става патрулен полицай в Полицейското управление в Хънтсвил. След отлична служба и няколко награди Хъгинс напуска службата, за да се отдаде на писането на романи.
Автор Джеймс Байрон Хъгинс
Издателство Бард
ISBN 9545858666
Година на издаване 2008
Страници 400