Магьосници, ясновидци, просветлени – Морис Магр

Магьосници, ясновидци, просветлени

От тази книга ще научите за:
мистерията на тамплиерите
безсмъртния Сен Жермен и Калиостро
Елена Блаватска и теософите

Кой е Аполоний Тиански? – лечител, ясновидец, пророк, посветен в тайната наука на питагорейската школа, Аполоний бил създател на новата школа по съзерцание, по-малко метафоричен и по-практичен от предишното си въплъщение като Исус Христос, и в този си живот той постигнал истинското си възнесение. Напълно обясними са причините, поради които църковните дейци от IV – V век се опитали да заличат съществуването му, превръщайки го в мит.

Кой е неизвестният учител на албигойците? – имало ли е неизвестен учител, благодарение на чиито слова разцъфнала истината на катарите и албигойците? Той ли е известният Пиер, ученик на Абелар, който започнал своята просветителска дейност през XII век? Или може би истинският просветлен,големият пропагандатор на катарското учение е бил Никита – българският мистик, който неколкократно пътувал из Южна Франция и поверил на няколко души, които разпознал като чисти, книгата, в която била описана Духовната Доктрина?

Какво знаем за Никола Фламел и философския камък? – Никола Фламел е признат за най-великия алхимик на своето време. Беден книгопродавец, той случайно попаднал на древния алхимически труд "Книга на Авраам Мага". В усилията си да я преведе, Фламел пътувал заедно със съпругата си Пернел повече от 20 години из Европа и когато се завърнали обратно в Париж, вече били необикновено богати, давали много пари за благотворителност, но продължавали да живеят скромно. Днес Фламел е особено популярен благодарение на романа на Джоан Роулинг "Хари Потър и Философският камък", както и поредицата "Тайните на безсмъртния Никола Фламел" от Майкъл Скот.

Автор: Морис Магр Език: Български
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Тегло: 0.225 кг.
Баркод: 9789543191499
Издател: Шамбала ISBN: 9789543191499
Брой страници: 288