Мадам Бовари – Гюстав Флобер

Мадам Бовари

Роман за безспирния стремеж към щастието, роман за вечния порив на жената да желае да дарява и получава любов. История за търсенето на пламенната, мечтаната и единствена любов… Любов, без прекъсвания и край, която ще продължи вечно!

Вечна класика, която се чете винаги и дава надежда, че любовта може да е завинаги…

Гюстав Флобер е роден през 1821 година в Руан, в семейството на заможен лекар. „Мадам Бовари“ е дебютът на писателя и първото му публикувано художествено произведение. Голямото желание на Флобер било да покаже на своите съвременници, че работата по една книга не е в сюжета, а в начина на изпълнението му.

След публикуването си, „Мадам Бовари“ е поздравена от големите имена на френската литература на XIX век. Бодлер отбелязва особения ефект на точния, живописен стил. Юго казва кратко: „Това е творба“. Зола чете книгата като кодекс на новото изкуство: принципите на съвременния роман, разпръснати в грандиозното творчество на Балзак, били открити най-сетне и изложени отчетливо на четиристотинте страници на романа. Но не тези гласове утвърждават „Мадам Бовари“ между най-големите романи на френската литература. Успехът и признанието следват години по-късно. Дори след векове, Гюстав Флобер е един от най-влиятелните френски писатели, а романът „Мадам Бовари“ остава вечна класика.

Автор: Гюстав Флобер Брой страници: 336
Категория: Художествена литература; Романтични романи; Класика; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Апостроф Баркод: 9789542962250
Дата на издаване: 19.05.2015 ISBN: 9789542962250