Луната, която убива – Н.К. Джемисин

Луната, която убива

Една душа е починала в мрака на пробуждането. Плътта обаче е все така неутолимо, първично жива. Задача на Жътваря не е да спаси…

Първа книга от дуалогията „Сънната кръв”.
Номинирана за награда ”Небюла” за най-добър роман за 2013 г.

Увлекателно начало на нова серия – вълнуваща комбинация между политически интриги и свръхестествено приключение!
Пъблишърс Уикли

Не сте чели подобно фентъзи.
Забравете баналните истории, представящи романтична версия на Европейското средновековие, и се гмурнете в един свят на екзотика и поглъщаща атмосфера, вдъхновен от Древен Египет.
В древния град-държава Гуджааре мирът е единственият закон.
Сред сенките на павираните улици чакат Бирниците – пазители на мира. Жреци на богинята на сънищата, техен дълг е да събират магията на спящия ум и да я използват, за да лекуват, утешават и да убиват онези, които са покварени.
Ехиру – най-известният от Бирниците в града – попада на доказателства за мащабен заговор и поквара в самото сърце на Гуджааре. Някой практикува забранени магически ритуали и убива хора в съня им, за да създаде Жътвар – покварен Бирник, опиващ се от смъртта и добиващ все повече сила с всяко убийство.
Ехиру трябва да опази жената, която е бил изпратен да убие или да гледа как война и забранена магия поглъщат родния му град…

Нора Кейта Джемисин е консултант в областта на профе- сионалното развитие, политически блогър и потенциален чре- воугодник с местожителство Ню Йорк. Пише от десетгодишна, макар че нейните ранни творби така и няма да видят бял свят.

Автор: Н.К. Джемисин Брой страници: 432
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.400 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542815525
Дата на издаване: 17.09.2014 ISBN: 9789542815525