Луциан – Изабел Абеди

Луциан

Ребека среща Луциан, младо момче, което не помни нищо за себе си. Те са силно привлечени един от друг – чувстват се в пълна хармония, когато са заедно и изпитва непоносима болка, когато са разделени. Кой е Луциан? Защо той си спомня всяка минута от живота на Ребека? Защо той знае подробности дори от моменти, в които Ребека е била съвсем сама? Ситуацията се влошава, когато Ребека започва да сънува собствената си смърт – Луциан сънува същото. Но преди да разберат коя е общата им тайна, се разделят. С тежки последици за двамата, защото това, което ги свързва, е далеч повече от любов. Ребека открива, че Луциан е същество, което следва мълчаливо своето човешко въплъщение. Но какво се случва, ако тези същества бъдат отделени от техните човешки въплъщения? Има ли връщане назад? Какво би било ако не сме сами? Какво би било ако всеки от нас е роден с ангел до себе си, ангел, който да ни следва от раждането до смъртта? И какво би било, ако този ангел е влюбен в нас?

Имало едно време едно малко момиченце, което мечтаело с отворени очи през деня и не можело да спи през нощта. Когато ставало твърде късно за четене, момиченцето започвало да измисля собствени продължения на историите, докато умората не затваряла очите му.

Изабел Абеди е родена през 1967 година в Мюнхен. Прекарва детството си в Дюселдорф. В своите мечти, тя се вижда като пътуващ по света цирков артист, съпровождана от цигани. В Хамбург се учи да бъде "копирайтър" в рекламата. Тринадесет години пише текстове за шампоани, шоколади, агенции за почистване и скъпи стилисти. В Хамбург тя среща и своя съпруг Едуардо, музикант от Бразилия. Семейството има две дъщери – Инае и София. Точно като майка си, София не може да заспи нощем и Изабел започва да ѝ разказва собствените си истории от миналото, които стават основа на нейната първа книга. Сега Изабел Абеди е известна писателка и когато не може да заспи нощем – измисля нови истории, които не след дълго започват своето пътуване на много езици. До сега нейните книги са издадени в милиони тиражи в над 30 страни по света.

Автор: Изабел Абеди Брой страници: 480
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.431 кг.
Издател: Дамян Яков Баркод: 9789545275050
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789545275050