Ловецът на охлюви – Асен Сираков

0
(0)

Ловецът на охлюви

Ловецът на охлюви: El Cazador De Caracoles

Ужасно е, когато изчезне мотивацията. По-страшно е, когато или не си даваш сметка за това, или когато се опитваш да си я измислиш… Най-страшното обаче е, когато всичко около теб е демотивиращо, а ти си убеден, че нищо не може да бъде направено, за да не бъде така, когато полека-лека започваш да си вярваш, че това е… карма. Нещо повече – приемаш го и не ти пука!
„Ловецът на охлюви” е кратък дневник на един безделник.
Симпатичен безделник, дори умен… Поне над средното и… какво от това?
Човек със способности… и какво от това?
Човек, на когото много малко му трябва, за да се съживи, за да повярва в себе си и в смисъла на своето съществуване… дори го намира… и какво от това?
"El cazador de caracoles" е смешна картина на живота, в който по инерция се опитваме да вържем двата края…
Най-често на клуп, но не за да се обесим, а като илюстрация на безнадеждността. Смешна безнадеждност, която ни кара да се замислим заради удоволствието от самия мисловен процес. После пак се смеем, защото смехът удължава живота, същия този, в който не ни е до смях.

Асен Сираков e завършил „Руска” и „Българска” филология в СУ„Климент Охридски”. Писател, преводач, публицист и езиковед; дълги години се занимава с журналистика и е независим експерт по електронни медии; има над 1000 публикации в периодичния печат и четиринайсет авторски книги. Носител е на Голямата награда за радио в Барселона, “Златен таралеж” за журналистика, “Златно перо” за литература и публицистика и “ПОКИ” за поезия.

ПОРЕДИЦА "200% ЗДРАВ СМЯХ"

Автор: Асен Сираков Брой страници: 146
Категория: Художествена литература; Хумор Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Atea Books Баркод: 9789548999809
Дата на издаване: 2014 г. ISBN: 9789548999809

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.