LIVE AT POMPEII –

LIVE AT POMPEII

На 7 и 8 юли, 2016г., Дейвид Гилмор изнася два концерта на сцената на легендарния амфитеатър в античния град Помпей в подножието на вулкана Везувий. Концертите са 45 години след като Гилмор стъпва за първи път в амфитеатъра за снимките на документалния филм на режисьора Ейдриан Мейбън – „Pink Floyd Live at Pompeii“.

Концертите на Гилмор са първите рок събития пред публика в античния римски амфитеатър, построен през 90 г. пр.н.е. и погребан под дебел слой вулканична пепел след изригването на Везувий през 79 г. от н.е. Дейвид Гилмор е и единственият изпълнител, който изнася концерт пред публика в амфитеатъра от времената на гладиаторските битки, преди близо 2000 години.

Концертът „David Gilmour Live at Pompeii“ е заснет в резолюция 4k от режисьора Гевин Елдър с кадри и от двете вечери. Концертът е изключително аудио и визуално изживяване, включващ най-голямата сценична холограма до момента, множество лазари, светлинни ефекти, пиротехника и невероятни музикални изпълнения от суперзвездна група на сцената.

В програмата на концерта са включени песни от от цялата музикална кариера на Дейвид Гилмор включително едноименните парчета от последните му два соло албума, оглавили класациите – “Rattle That Lock” и „On An Island“. „David Gilmour Live at Pompeii“ представя както песни от соловата кариера на Гилмор, така и класики на Pink Floyd като “Wish You Were Here”, “Comfortably Numb” и “One Of These Days. В концерта са включени забележителните изпълнения на “The Great Gig In The Sky” и “The Dark Side Of The Moon”, които Дейвид Гилмор много рядко изпълнява като солов артист.

Категория: Rock; Progressive; Classic rock
Компания/Лейбъл: Sony music
Дата на издаване: 29.09.2017
Баркод: configliveatpompeii