Life – Кийт Ричардс

Life

Заедно с „Ролинг Стоунс” Кийт Ричардс създава мелодиите, текстовете и песните, разбунили света. В продължение на четири десетилетия неговият живот е олицетворение на рокендрола: той поема рискове, надига открито глас и преследва своите цели и желания по един неповторим начин. И сега, най-сетне, имаме възможността да чуем от устата на самия герой историята на този живот в окото на урагана. И какъв живот само! Вманиаченото слушане на Чък Бери и Мъди Уотърс през детството в Кент. Ученето на китара и формирането на бандата заедно с Мик Джагър и Брайън Джоунс. Първата слава и успехи на „Ролинг Стоунс” като група от „лоши момчета”. Знаменитата полицейска акция в Редландс и последвалата серия от конфронтации с една неспокойна власт, която довежда до утвърдения му образ на бунтар и герой на масите. Създаването на безсмъртни музикални мотиви, като тези в Jumping Jack Flash, Street Fighting Man и Honky Tonk Women. Влюбването в Анита Паленберг и смъртта на Брайън Джоунс. Данъчното изгнание във Франция, турнетата, превзели стихийно Американския континент, неспирно растящата слава, изолацията и пристрастяването към наркотиците. Любовта с Пати Хансен. Отчуждаването с Мик Джагър и последвалото помирение. Женитбата, семейството, самостоятелните албуми, „Експенсив Уайнос” и пътят, който никога не свършва. С уникален и съкровено личен глас, с обезоръжаваща прямота, която винаги е била негов запазен знак, Кийт Ричардс всъщност ни поднася житейската история на нашето време, неподправена, безстрашна и правдива.

“Убедителна, завладяваща, проницателна, изпълнена с действие, одухотворена, безстрашна и развлекателна… „Life” се откроява като особено забавна и интелигентна книга за музиката. Ако я четете в една стая с някой, който се интересува от рокендрол, почти на всяка страница ще ви се иска да му прочетете по нещо на глас. Не си спомням да съм се наслаждавал така на музикална биография.”
Дан ДеЛука, Philadelphia Inquirer

“Кийт не премълчава нищо. Книгата е забавна, клюкарска, трогателна и пиперлива и когато я привършиш оставаш с чувството, че с Кийт Ричардс вече сте приятели… Вероятно най-добрата рок биография, писана някога.”
Уил Дана, Rolling Stone

“Увлекателна… Лудешка разходка през живота на един човек, който е познал всяко удоволствие, не си е отказал в нищо и никога не е платил цената.”
Дейвид Ремник, The New Yorker

"Поразителна . . . хипнотизираща. Все едно слушаш стар пират, редящ удивителни морски легенди. Но „Life” предлага много повече от неизживени тръпки. Тя пресъздава истинския дух на рокендрола… Също както и невероятната, запленяваща любов на Ричардс към музиката… и което е може би още по-учудващо, неговата отявлена доблест като човешко същество… Прекрасно е, че тази тъй симпатична рокендрол звезда е способна да опише своя изключителен живот с такава честност и размах."
Sunday Telegraph

Автор: Кийт Ричардс Брой страници: 32
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.854 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542810148
Дата на издаване: 08.12.2011 ISBN: 9789542810148