Леворъките деца. Как да се съхрани психическото здраве на леворъките деца – Анатолий Чуприков

Леворъките деца. Как да се съхрани психическото здраве на леворъките деца

Сред леворъките процентът на изявените хора е много по-голям, отколкото сред десноръките. Всеки пети известен човек е леворък. Леворъки са били Цезар, Нютон, Айнщайн, Павлов, Луис Карол, Марк Твен, Чарли Чаплин, Грета Гарбо, Мерилин Монро, Чайковски, Пикасо и много други.

Системата на обучение, приспособена към психическия онтогенезис на десноръките, се осъществява чрез дейност, затрудняваща умственото и физическото развитие на леворъките. Академик Анатолий Чуприков и неговата асистентка професор С. Казакова са едни от първите, които започват системно да изучават неврозите при "преобучените" леворъки. Техните изследвания показват, че преобучаването на леворъкото дете, на който и да е етап от развитието му, е огромно вмешателство в най-сложния процес на формирането на мозъчните механизми на умствената дейност и, в частност, на речта. От такова "нахлуване" в тънките механизми на природните връзки и взаимодействия възникват различни нервно-психически сривове, а понякога и задръжка в психическото развитие.

Една от важните задачи на обществото е да запази за света талантливите деца. Книгата Леворъките деца е принос в тази посока.

Автор: Анатолий Чуприков Категория: Висше образование; За деца със специални потребности
Издател: Даниела Убенова
Брой страници: 112 Език: Български
Тегло: 0.100 кг. Баркод: 9789547911109
ISBN: 9789547911109