Ледовете се топят – Илия Троянов

Ледовете се топят

Илия Троянов е роден в България през 1965 г., семейството му емигрира през 1971 г. в Германия, където получава политическо убежище, израства в Кения, пише на немски език, през 1999 г. отсяда за пет години в Индия, живее в Германия, в Южна Африка, в Австрия. Не се е установил трайно на никое място.

Автор е на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "По пътя на Ганг", "Събирачът на светове", "Номад на четири континента", "Шурият глобус", "Стичането. Пътят към всички култури" /в съавторство с Ранджит Хоскоте/, "Кучешки времена".

"Ледовете се топят". Един мъж, който толкова много обича глетчерите, че потъва в отчаяние поради тяхната смърт: като глациолог Цено е посветил живота си на един алпийски глетчер. Когато умирането на глетчера му вече не може да бъде спряно, той потегля на един круизер, за да обяснява на туристите чудесата на Антарктика. Но по време на своето пътуване той се отчайва и от пренебрежението на курортистите, и от ограниченото им внимание към чуждия свят, и от постоянното топене на ледовете. Новият роман на Илия Троянов разказва с голямо словесно майсторство за човека, който започва борба за глетчерите. Роман-изповед с много поезия и страст за величието на природата и за заплахите пред нашия свят.

Автор: Илия Троянов Брой страници: 140
Категория: Българска литература; Проза; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.184 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542812234
Дата на издаване: 04.02.2013 ISBN: 9789542812234