Лечението. Да оздравееш и да останеш здрав – Берт Хелингер

0
(0)

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Най-напред отправяме поглед към нашето тяло. Отвъд нашето тяло важна роля при лечението играят и нашите душа и дух. Те също трябва да бъдат третирани по един добър начин. Защото често душевната болка се чувства по-интензивно от болката в тялото ни. На кого се подчинява нашата душа? Откъде тя черпи доверието в лечението на тялото и душата? Това доверие тя черпи от любовта. Черпи го от една любов, далеч отвъд любовта, която ни разболява, която първо ни разболява в душата и после в тялото.

ВЪВЕДЕНИЕ

Откъде идва лечението? Какво го е причинило? В тялото ли е? В душата ли е? В духа ли е? Откъде идва нуждата от лечение? И болестта и лечението в крайна сметка идват от духа.

Тялото

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Гледаме там, където ни боли. Това означава, че първо поглеждаме към тялото си. Преди всичко в тялото си очакваме облекчение. И търсим лекар, който да е запознат с тялото и неговите функции. Той ни преглежда и намира мястото, което ни боли и органа, който страда…

Душата

Какво научихме за лечението чрез и отвъд третирането на тялото? Извън нашето тяло важна роля играе нашата душа и нашето чувство. И те също трябва да бъдат третирани по добър начин. Защото понякога болката на душата се чувства много по-интензивно от болката в тялото…

Духът

Въпросът е: Откъде ще дойде разбирането и силата, за да поемем по този път? На кого принадлежи душата ни? Откъде се черпи упование за лечение в тялото и душата?

Автор Берт Хелингер
Издателство Жануа 98
ISBN 9789543760657
Година на издаване 2011
Корица мека
Страници 132
Формат 13х20
Език български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.