Лечебната сила на гъбите –

Който яде гъби, живее по-дълго.
Издание с 41 цветни снимки и 15 таблици.

Да похапвате и да се наслаждавате на гъбите, да отслабвате с тях, да не допускате болестите или да ги лекувате с помощта на гъбите – от настоящата сензационна книга ще научите всичко това. Спокойно може да забравите всичко, което сте чували досега за гъбите. Тук ще намерите напълно нова и изненадваща информация.
Откакто свят светува гъбите са предмет на нашето въображение. Предполага се, че те са познати като храна от 30000 години. Поне на толкова години са най-древните селища на човека, в които са открити гъби. Но все още остава неизвестно, кога точно човекът за първи път се е срещнал с тях.
При намерената в Хауслабйох, в аплийския район Йоцтал, мумия на ледения човек Йоци, живял в новокаменната епоха (ноелит), са открити гъби. Йоци държал при себе си брезова пореста гъба. В младо състояние брезовата пореста гъба е ядлива гъба, но все пак принципно не се определя като гъба за ядене. Затова пък и се приписва антибиотично действие. Нарязана на шайби пък, гъбата помага като се наложи върху рани.
От книгата ще научите още много интересни факти за гъбите.

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:243
  • ISBN:9789547720121
  • Тегло:1 kg