Квартеронката – Майн Рид

В средата на ХІХ в. съдбата качва млад британец на пътнически параход по водите на Мисисипи. Срещата му с красивата Йожени Безансон е предопределена. Параходът обаче претърпява катастрофа и животът на всички пътници е застрашен.

Скоро младият мъж се събужда в непозната стая; над него е надвесен непознат негър, а тайнствена млада квартеронка се грижи раните му да заздравеят по-бързо. Коя от двете красавици, застанали на пътя му, всъщност истински завладява неговото сърце?

Робовладелският Юг по това време е жесток и безкомпромисен към всеки, който носи в себе си дори и капка негърска кръв. Младият мъж и неговата любима се изправят пред закона, възпротивяват се на общоприетите норми и рискуват живота си в името на тяхната обща съдба.

Ще успеят ли съдията Линч и свирепите гонки да уплашат влюбения, или той безстрашно ще се пребори за свободата на своята любима с робска участ?

Любов, страст, интриги, измами и жестокост оплитат тази вечна история на красивата квартеронка Аврора и на нейния беден, но всеотдаен любим.

♦ ♦ ♦

Томас Майн Рид, по известен само като Майн Рид е британско-американски писател от ирландско-шотландски произход, творил през XIX век. Роден е на 4 април 1818 г. Балирони, графство Даун, Северна Ирландия. Действието на романите му е ситуирано в Американския Запад, Мексико, Южна Африка, Хималаите и Ямайка. За много кратко време той се превръща в един от най-четените автори на приключенски романи както в Северна Америка, така и в Европа.

Превод: Сидер Флорин

  • Корица:Мека
  • Брой страници:404
  • ISBN:9789542962205
  • Жанрове:Приключенски
  • Тегло:1 kg