Кухнята на времето. Традиционната българска кухня през хх век – Лилия Герасимова

Кухнята на времето. Традиционната българска кухня през хх век

Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Кои са рецептите от нашето детство? А от тяхното? В този необикновен проект Лилия Герасимова събира 240 традиционни автентични рецепти от всички краища на България. Помагат ѝ различни хора от цялата страна, всички на възраст над 60 години – хората, които все още знаят и помнят рецептите на своите баби и майки. Потопете се в духа на истинския кулинарен туризъм и открийте кухнята на времето.

„Човекът изгражда своя мироглед и начин на живот преди всичко в семейството и мястото, където е роден и израснал. Важна част от неговата култура са храната и начинът на хранене. У нас до близкото минало домашната храна, сътворена от майката и бабата в семейството, е „изворът на живота." Доц. д-р Таня Бонева, Софийски университет „Св. Климент Охридски"
„На вашето внимание предлагаме една различна книга, обединила в себе си стари рецепти от всички краища на България. Нейната цел е да съхрани за поколенията ястията, приготвяни от нашите баби и прабаби. Да ни свърже с корените ни и да ни предаде онова усещане, което сме имали в нашето детство: копнежа по истинския, неподправен вкус, носещ заряда на традициите и обичаите ни. Благодарим на всички, които помогнаха тази книга да се случи. Благодарим на хората от всички краища на България, които ни изпратиха своите рецепти." Жоро Иванов, Председател на Евро-Ток Българи

Автор: Лилия Герасимова Брой страници: 168
Категория: Кулинарни книги Език: Български
Тегло: 0.200 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542820666
Дата на издаване: 19.07.2016 ISBN: 9789542820666