Къщата на седемте гряха – Ana Lopez Toribio, Мари Пау Домингес

Къщата на седемте гряха

Крал в плен на любовен плам и изпълнен с чувство за вина. Тайнствена къща със седем комина, обитавана от призрак на жена.
Трагичен вихър от дълг, страст и смърт в двора на Филип ІІ. Лето господне 1570. Анна Австрийска, дъщеря на император Максимилиан ІІ, пристига в Испания, за да стане съпруга на чичо си – крал Филип ІІ. Основното й задължение е да дари наследник на трона на най-мощната монархия за времето си, но тя копнее да бъде щастлива и да ощастливи съпруга си. На пътя й ще се изправят млада дама и странна къща, в която самата кралица ще изпита съблазънта. Филип II, затънал в бурна връзка с младата гувернантка на дъщерите си, се люшка между неудържимата похот към любовницата и бремето на вината, застрашаваща душата му. Кралският сан го задължава да вземе решения с непредвидими и трагични последствия, които разкъсват мъжкото му сърце.
Разположен във времето, когато могъщата испанска монархия започва да се пропуква от първите признаци на упадъка, романът „Къщата на седемте гряха” е великолепна възстановка – едновременно подробна и проницателна, на възхода и падението на Златния век. В него се разказва за провалени копнежи, болезнена религиозност и абсолютна власт, водещи до един финал, в който действителност и въображение се преплитат, обвити в булото на тайнствена легенда. Ето защо този роман се чете със страст и наслаждение, подобно на всички творби, призвани да оставят следа.
Стилът на романа е достъпен, любовните сцени са описани елегантно, без проява на вулгарност, а от историческа гледна точка книгата дава богата представа за главния герой, която може да представлява интерес за любознателния читател.

Мари Пау Домингес (Сабадел, 1963 г.) е журналистка. Започва работа в Испанската телевизия в студията Сант Кугат. Професионалната й кариера е свързана с новинарските емисии и предаванията с интервюта на Националната телевизия, телевизия “Телемадрид” (Телевизионни новини и Часът на Мари Пау), радио СЕР, обществените радио и телевизии на Каталония и Кастиля-Ла Манча. Редовно сътрудничи на списание Йо Дона.
Авторка е на романи с историческа тематика: Бившата винаги звъни два пъти, Гробът на ирландеца, Кажи ми, че не си ти и Диамантът на кралицата. С последния си Къщата на седемте гряха печели първа награда за исторически роман на Каха ГРАНАДА.

“Изключителната точност при боравене с историята, писателският талант и способността на авторката да пресъздава историческата атмосфера приковат вниманието на читателя до последната страница. Великолепен роман”.
Жозе Сарамаго

Автор: Ana Lopez Toribio; Мари Пау Домингес Брой страници: 322
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.286 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542806912
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789542806912