Криле + Каубои и извънземни/подарък/ – Ейприлин Пайк

Криле + Каубои и извънземни/подарък/

"Криле" – Ейприлин Пайк
Малко преди да навърши 16 години Лоръл разбира по особено болезнен начин, че не е обикновено момиче, а елф, изпратен като бебе в света на хората, за да стане част от него. Тя има изключително важна и опасна мисия – когато силите и разцъфнат, трябва да помогне в опазването на вратите към Авалон – царството на елфите. Попаднала насред хилядолетната битка между тролове и елфи, Лоръл е разкъсвана между любовта си към своя приятел – човек и към красивия елф Тамани, а също така и лоялността й към двата свята е поставена на изпитание.
"Заклинания" е втората част от магическата поредица на Ейприлин Пайк. Въпреки че Лоръл е приела своята магическа природа, тя отказва да изостави света на хората и най – вече своя приятел Дейвид. Но когато е призована в Авилон, чувствата й към Тамани набират сила. Тя е принудена да направи избор. Избор, който ще разбие сърцето й.
" – Не мога просто да връхлетя и да обявя намеренията си. Аз мога само да чакам и да се надявам, че някой ден ти ще ме повикаш – каза Тамани
– А ако не го направя? – попита Лоръл с едва дочут шепот.
– Тогава явно ще чакам вечно."

"Каубои и извънземни" – Джоан Виндж
Неизвестен мъж се събужда сам насред пустинята. Няма шапка и ботуши, наоколо не личат следи оставени от него. Сякаш е паднал от небето. Колкото и неправдоподобно да звучи, това май е единственото смислено обяснение на нещата. Това, което има е само загадъчна гривна на ръката си, за която няма спомен как е попаднала там. Всъщност, изобщо няма спомени. Никакви. Дори не помни собственото си име. Нищо от това няма особено значение, когато неочаквано попада в битка с трима непознати. Те определено искат да вземат главата му, без той да разбира защо. Стремителното начало дава тон на следващите му приключения. Едва достигнал до единственото градче сред пустошта, Абсолюшън, някой опира безмилостно пушката си в тила му. Не след дълго е неприятно изненадан от факта, че е преследван както от закона, така и от местния бандитски тартор. Като капак на всичко, градчето и мъжът са изправени пред инвазия – нашествие на зло, каквото никой на Земята не е в състояние да разбере. Изходът е само един – решителна битка на живот и смърт. Но как да се биеш срещу нещо, което умът ти не може да възприеме? Как да откриеш слабите му места? И докато е в центъра на развиващите се с невероятна скорост събития, отстрани внимателно го наблюдава една загадъчна непозната.

Автор: Ейприлин Пайк Език: Български
Категория: Художествена литература; Световна литература Тегло: 0.700 кг.
Баркод: 97895429280721
Издател: PRO book ISBN: 97895429280721
Брой страници: 690