Красив като смъртта – Летера Йордан Иванчев

Действието се развива в голям морски град през 1991 г. Трима мъже: Атанас Пеев – фотограф, Димитър Раданов – автомонтьор, и Костадин Милков, съученици от гимназията, живеят заедно в построена от тях триетажна къща. Атанас Пеев и Димитър Раданов са женени, Костадин Милков е ерген. Един по един тримата – добре обмислено и хладнокръвно изпълнено – са убити в разстояние от няколко дни. В къщата остават само двете вдовици, техните нарастващи страхове и подозрения. Но когато търпението им към полицията се изчерпва и те се опитват да проведат собствено разследване, започва истинският им кошмар, който сякаш няма край. И само намесата на полицията ги връща отново в реалния живот.

Йордан Иванчев е роден през 1949 г. в Бургас. Завършил е българска филология в СУ "Климент Охридски". Автор е на сборниците разкази "Всичко, което нямаме", "Трибой", "Крайбрежие", на повестта "Семейни подробности от края на седмицата" и романите "Навикът да живееш" и "Цветовете на ужаса". Негови са сценариите на игралния филм "Съдията", както и на редица детски анимационни филми.

Йордан Иванчев е европейски автор, изключителен талант с голямо бъдеще.
Йаап Янсен, "Ван Генеп"

Йордан Иванчев изстисква светлината от сивите делници, изтръгва музика от мълчанието, държи напрегната пружината вътре в себе си, не ѝ позволява да се превърне в прост ръждясал тел. Той ни разказва своите истории без каквато и да било хитрост, но и без никаква милост и снизхождение.
Йордан Радичков

  • Корица:Мека
  • Брой страници:112
  • Общи:От български автор
  • Тегло:1 kg