Краят на историята и последният човек – Франсис Фукуяма


Най-цитираната и провокативна книга от постмарксистката епоха с нов предговор от автора!
"Бъдещето е много по-отворено, отколкото изглежда от перспективата на неговите икономически, технологични и социални предусловия. Политическият избор, който правят групите гласоподаватели и лидерите на нашите различни демокрации, ще има решаващо отражение върху силата и качеството на либералната демокрация в бъдеще."
Франсис Фукуяма
Знаменитият бестселър на Франсис Фукуяма, превърнал се в модерна класика, предизвика разгорещена полемика в цял свят. Тезата му бе критикувана от всевъзможни гледни точки, но едно е сигурно: тя се оказа трудно пренебрежима. Фукуяма поставя един въпрос, вълнувал философите още от древността: има ли посока историята на човечеството? И ако има, към какъв край върви тя? Къде сме ние по пътя към този “край”? Могат ли свободата и равенството да породят едно стабилно общество на либерална демокрация, в което постмодерният човек ще бъде най-после удовлетворен?
"Изключителна, макар и противоречива."
Ю Ес Ей Тудей
"Смела, скандална, брилянтна!"
Чарлс Краутхамър
Франсис Фукуяма е професор по политически науки във Факултета за международни проучвания при университета “Джонс Хопкинс” във Вашингтон. Автор е на редица книги, сред които “Нашето постчовешко бъдеще” и “Строежът на държавата”, издадени на български език от “Обсидиан”, както и “Доверие” и “Големият разлом”, издадени от “Рива”.
Това е второто издание на “Краят на историята”, която излезе в България за първи път през 1993г., съвсем скоро след оригинала.
Автор Франсис Фукуяма
Издателство Обсидиан
ISBN 9547691171
Година на издаване 2006
Корица Меки корици
Страници 544
Формат 20/13
Език Български