Космос и душа – Ричард Тарнас

Космос и душа

„Космос и душа” е епохално произведение. То съчетава безупречна ерудиция и необикновена яснота на мисълта и израза с дълбока творческа визия. Представените доказателства са най-значителното предизвикателство към материалистичната парадигма на съвременната наука, което съм срещал. – Станислав Гроф, автор на „Психология на бъдещето”

Със типичната за задълбочен западен мислител страст, Ричард Тарнас ни предлага своята книга, която много учени – от Джоузеф Камбъл до Хюстън Смит – смятат за една от най-забележителните истории на западния разум и дух, написани досега.

„Космос и душа” оспорва фундаментални представи на съвременния светоглед с неопровержими доказателства, които биха довели внимателния читател до съвършено ново разбиране за ролята на човека в космоса.

„Космос и душа. Контурите на един нов светоглед” хвърля светлина върху разгръщащата се драма на човешката история, особено в нашата критична епоха. Тя предлага също така нова възможност за обединяване на религия и наука, душа и интелект, древна мъдрост и съвременен разум в опита ни да разберем миналото – но и да сътворим бъдещето. Позовавайки се на образцови за западната духовност мислители в целия спектър от Платон до Юнг, Ричард Тарнас проследява връзката на космически взаимодействия със знакови събития в човешката история.

Книгата е наистина фино интелектуално удоволствие.

Автор: Ричард Тарнас Брой страници: 752
Категория: Енциклопедии и справочници; Философия, психология, езотерика и духовни учения; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 0.900 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9786191525874
Дата на издаване: 26.02.2015 ISBN: 9786191525874