Корупцията и икономическата криза в Европейския съюз – Николай Скарлатов

Корупцията и икономическата криза в Европейския съюз

С изследване на корупцията се занимавам повече от 25 години.Установил съм, че тя е като вятъра, бързо идва, усещаш го, но не можеш да го хванеш.

Книгата е разделена на две части. Първата разглежда кризата в еврозоната и влиянието на корупцията върху нея. Причините, поради които възниква са почти едни и същи. Постарал съм се да разгледам най-характерните особености на всяка страна. Това не значи, че изчерпвам цялата тема и че в подобен вид корупцията не е разпространена и в другите страни. За да се получи пълна картина за мащабите на това престъпление ,трябва да се прочете цялата книга.
Темата корупция е необхватна. В първата част съм отделил внимание само на корупцията по високите етажи на властта и на политическия елит в средиземноморските страни и Германия.
Във втората част разглеждам същите проблеми в новите членки на Европейския съюз – Румъния, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и България.

С книгата искам да информирам хората, които не следят корупцията, какви мащаби е придобила тя и колко много вреди нанася на ЕС. – Николай Скарлатов

Автор: Николай Скарлатов Брой страници: 336
Категория: Икономика и мениджмънт; Политика Език: Български
Тегло: 0.450 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9786191525577
Дата на издаване: 05.02.2015 ISBN: 9786191525577