Корабът на чумата – Клайв Каслър & Джак Дю Брул


Екипаж от бивши военни и шпиони в битка за спасяване на света!

В поредица от романи Клайв Каслър разказва за приключенията на "Орегон", потаен кораб, напълно рухнал отвън, но обзаведен с последните оръжия, техника и разузнавателно оборудване. Управляван от екстравагантния еднокрак Хуан Кабрило и екипаж от бивши военни и шпиони, корабът е частно предприятие, предоставяно на всяка правителствена агенция, която може да си го позволи.

Екипажът тъкмо е приключил строго поверителна мисия срещу Иран в Персийския залив, когато се натъкват на пътнически параход, изоставен в морето. Стотици трупове лежат на палубата му, а когато Кабрило се опитва да разбере какво е станало, експлозия унищожава кораба. Едва успял да спаси собствения си живот и живота на единствената оцеляла пътничка, Кабрило се озовава хвърлен в опасна загадка. Изправя се срещу култ, който крои чудовищен план за унищожението на човечеството… План, който може би е вече прекалено закъснял, за да спре.

" „Корабът на чумата” е морско пътешествие с високи залози, което за пореден път доказва, че Каъслър е най-добрият разказвач в бизнеса!…"

"Ню Йорк Пост"
Клайв Каслър е роден на 15 юли 1931 г. в Алхамбра, Калифорния. Името му е синоним на прилючението.

Повече информация за него например на:
http://www.penguinputnam.com/static/packages/us/clivecussler

Джак дю Брул става писател през 1999 г. и е автор на няколко романа, сред които "Мисия Вулкан", "Ладията на Харон", "Мината на цар Соломон" и др. Завършил е Уестминстърския институт и има научна степен по международни отношения от университета "Джордж Вашингтон". Живее във Върмонт заедно със съпругата си Деби.


Автор Клайв Каслър & Джак Дю Брул
Издателство Бард
ISBN 9546550200
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 432