Конфликтен дискурс, масмедии и политика – Росен Стоянов

Конфликтен дискурс, масмедии и политика

В глобализиращия се свят масмедиите се превърнаха в основен източник на поддържаната потребност от напрежение. Основната роля на все по-технологично развиващите се медии като най-мощното средство за информация, забавление, култура и образование се преобразува в тенденция за преднамерената им употреба като единствения източник на напрежение и влияние, въздействие и управление на създавания именно чрез самите тях нов глобален комуникационен свят.
Текстът се явява важна част от необходимата научна литература за обучаващите се в сферата на медиите, журналистиката, връзките с обществеността, политологията, социологията, конфликти и национална сигурност.
Росен Стоянов е доктор по Политология. Преподава политически комуникации и история на връзки с обществеността в Нов български университет. Сред проектите, в които е участвал, са "Разработване на рекламна и имиджова кампания на НБУ", "Лятна школа по връзки с обществеността" на НБУ и др. Научните му интереси са в областта на политическите комуникации, комуникации и конфликти, теория на масовите комуникации.

Автор: Росен Стоянов Език: Български
Категория: Политика; Висше образование Тегло: 0.180 кг.
Баркод: 9789545355783
Издател: Нов български университет ISBN: 9789545355783
Брой страници: 168