Колекция новели, том 1 – Стефан Цвайг


Издателство Унискорп предлага на вашето внимание един от първомайсторите на психологическата новела – Стефан Цвайг. Този път новелите на австрийския писател с елегантна твърда корица специално за всички любители на класиката.

Самият Цвайг твърдял, че основният му интерес към писането е продиктуван тъкмо от психологическия анализ при представяне на характерите и живота. Неговото творчество в този жанр може да бъде сравнено само с големите имена като Мопасан, Чехов, Едгар Алън По. Цвайг е познат на българската публика като австрийски биограф, поет, есеист, новелист, романист, космополит и ревностен пацифист. Още в началото на ХХ век той говори за глобализация и е поддръжник на идеята за обединена Европа с едно правителство. Колекция новели – том 1, включва произведенията "Гувернантката", "Огнена тайна", "Писмо на една непозната", "Страх" и "Амок". Някои от новелите му са филмирани, сред които най-известен е филмът "Писмо от непозната жена" по режисура на Макс Офюлс (1947).
"Стефан Цвайг успява да съчетае психологическата наблюдателност и интереса към необикновените състояния на човешката душа с пространната си начетеност, с вкуса си към историята и "силните личности".
Венцеслав Константинов

Автор Стефан Цвайг
Издателство Унискорп
ISBN 9789543301782
Година на издаване 2009
Корица Корица твърда
Страници 256