Колекция България – загадки от векове – том 2: Българският XIX и XX век във фотографии и гравюри. От Добри Фабрикаджията до АЕЦ "Козлодуй" – Людмил Спасов

Колекция България – загадки от векове – том 2: Българският XIX и XX век във фотографии и гравюри. От Добри Фабрикаджията до АЕЦ "Козлодуй"

241 уникални фотографии и гравюри, разкриващи най-интересното от стопанската и социалната ни история
Малко известни факти и събития
Стопански дейци и икономически стратегии
Увлекателно четиво за възрастни и ученици

Делото на Добри Желязков, строителните шедьоври на Колю Фичето, изграждането на железопътната мрежа и пристанищата, развитието на транспорта, електрифицирането на България, национализацията на индустрията и банките през 1947 г., модата и конкурсите за красота, колективизацията и добивът на уран – това са само част от темите, които ще намерите в тази богато илюстрована енциклопедична книга. Пред вас ще оживеят епизоди от Пловдивското изложение през 1892 г. и Пловдивския мострен панаир, от строителството на Родопския хидроенергиен комплекс. Ще научите повече за града и селото, за социалното разслоение на българското общество, за интелигенцията и за нравствените норми на предците ни. Ще откриете и много непубликувани фотографии и гравюри, които ще променят представата ви за стопанското ни минало. Ще видите образите, които трябва да присъстват в съзнанието на всеки българин.

Автор: Людмил Спасов Брой страници: 80
Категория: Енциклопедии и справочници; Изкуство и фотография; История и археология Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Световна Библиотека Баркод: 9789545740015
Дата на издаване: 2009 г. ISBN: 9789545740015